AO Interim Management

Bewustwording

Situatie

Mevrouw met een eigen bedrijf heeft zakelijk alles goed geregeld. Natuurlijk zijn meer klanten altijd van harte welkom, maar het gaat op zich zeker niet slecht.  Een administrateur regelt de zakelijke kant, dus daar heeft ze in principe weinig omkijken naar. De administratie is niet heel uitgebreid, dus overzichtelijk. Alles is daar helder, facturen in en uit zijn goed geregeld, zo ook een stukje debiteurenbeheer.


Heel anders is de privé-situatie

Als salaris maakt ze op verschillende data, verschillende bedragen over van de zakelijke naar de privérekening en heeft eigenlijk geen idee waar het geld vervolgens blijft. Ze neemt regelmatig geld op en krijgt het idee dat ze toch elke maand de eindjes aan elkaar moet knopen.

De administratie achter de privérekening heeft geen structuur, er is veel zoek. Alle binnenkomende facturen zijn of weggegooid of zoek. De bankrekening is een wirwar aan kleine pin-uitgaven en geld-opnames.


Waar zit de uitdaging?

Structuur

Om goed overzicht te krijgen moet er eerst structuur komen. Verzamel alle rekeningen, herinneringen en aanmaningen, contracten, brieven over verhogingen etc. en maak een map waarin alles systematisch wordt opgeborgen. Misschien wel met een inhoudsopgave.  Houdt ook rekening met bewaartermijnen.

Vraag je jezelf af hoe snel je iets kan terugvinden in je huidige situatie.


Inkomen

Er is gekeken naar het inkomen wat gemiddeld per maand binnenkomt. Dit inkomen bestaat uit onregelmatige stortingen van steeds wisselende bedragen. Het zou goed zijn als daar wat meer regelmaat in komt.

Uitgaven

Vervolgens kijken we naar alle vaste uitgaven. Houdt rekening met jaarlijkse verhogingen.


Huishoudgeld

Als we vervolgens inkomen – uitgaven doen weten we het bedrag aan huishoudgeld.
Elke maand word te makkelijk en teveel geld uitgegeven. Sparen voor een reservepotje kan niet.
In vaste uitgaven kan worden bezuinigd en dat geldt hetzelfde voor huishoudgeld.
Daarvoor zijn een paar challenges bedacht om daar beter en slimmer mee om te gaan.

 

Share This